RHINOSINUTAB® en LIVOSTIN®. Allergievrij op vakantie!

Heb je symptomen van allergie? Ook op vakantie kunnen deze symptomen erg hinderlijk zijn, vergeet dus zeker niet een aangepast geneesmiddel mee te nemen in je reisapotheek.

Last van allergieën? Hier zijn enkele tips:

 • Hou ramen en deuren gesloten, vooral bij droog en winderig weer. Verlucht het huis best na een regenbui.
 • Vermijd parken en bossen.
 • Rook niet en vermijd rokerige ruimtes. Dit verergert ademhalingsklachten.
 • Draag een zonnebril, liefst één die goed om de ogen sluit.
 • Wrijf niet in je jeukende ogen. Je kan de jeuk best verzachten door een vochtig washandje op je ogen te leggen of ze te spoelen met lauw water.

Lees hier meer tips over allergieën en raadpleeg de pollenkalender.

rhinosinutab

RHINOSINUTAB® Algemene werking voor een efficiënte aanpak van de klachten:

 • RHINOSINUTAB® heeft een dubbele werking; Het houdt symptomen van allergie onder controle en geeft extra verlichting van de verstopte neus.
 • De combinatie van 2 actieve bestanddelen zorgt voor een efficiënte behandeling. RHINOSINUTAB® werkt snel en tot 12 uur lang.
 • RHINOSINUTAB® is een geneesmiddel. Tabletten met verlengde afgifte. 1 tablet ’s ochtends en ’s avonds. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar, of bij hoge bloeddruk. Dit geneesmiddel mag niet mag gebruikt worden tijdens de zwangerschap.

LIVOSTIN® Voor een lokale behandeling van acute allergiesymptomen:

 • LIVOSTIN® Oogdruppels : voor een snelle verlichting van tranende, jeukende, rode ogen te wijten aan allergie.
  Volwassenen en kinderen: De gebruikelijke dosering is 1 druppel LIVOSTIN® per oog, 2 maal per dag. Als de klachten ernstig zijn, kunt u 3 tot 4 maal per dag 1 druppel per oog toedienen.
 • LIVOSTIN® Neusspray: voor een snelle verlichting van neusklachten veroorzaakt door allergie.  Kinderen van 3 tot 12 jaar: 1 verstuiving LIVOSTIN® neusspray per neusgat, 2 maal per dag. Volwassenen: 2 verstuivingen LIVOSTIN® neusspray per neusgat, 2 maal per dag. Als de klachten ernstig zijn, kunt u 3 tot 4 maal per dag de nodige verstuivingen toedienen.
 • LIVOSTIN® oogdruppels en neusspray werken binnen de 5 minuten en gedurende 10-12 uur.
   
 • LIVOSTIN® (levocabastine) is een geneesmiddel. LIVOSTIN® neusspray/oogdruppels niet toedienen aan kinderen jonger dan 3 jaar. Om steriliteitsredenen mag u de oogdruppels niet langer gebruiken dan 1 maand na de eerste opening van het druppelflesje.

IMODIUM® Instant (loperamide) is een geneesmiddel. Niet toedienen aan kinderen jonger dan 6 jaar. NICORETTE® bevat nicotine en is een geneesmiddel voor volwassenen. Buiten het bereik van kinderen houden. PERDOLAN® volwassenen (paracetamol) is een geneesmiddel voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar (25 kg). PERDOFEMINA® (ibuprofen lysinaat) is een geneesmiddel voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Niet toedienen tijdens de zwangerschap, noch in geval van maag- of duodenumulcus of indien u allergisch bent aan salicylaten of aan niet-steroïdale anti-inflammatoire middelen. DAKTARIN® Spray poeder 2% (miconazolenitraat) is een geneesmiddel en is aangewezen bij schimmelinfecties. MICROLAX® is een geneesmiddel voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar. Alvorens Microlax® bij kinderen van 6 jaar en jonger te gebruiken, verdient het aanbeveling een arts te raadplegen. LIVOSTIN® (levocabastine) is een geneesmiddel. LIVOSTIN® neusspray/oogdruppels niet toedienen aan kinderen jonger dan 3 jaar. Om steriliteitsredenen mag u de oogdruppels niet langer gebruiken dan 1 maand na de eerste opening van het druppelflesje. Perdolan® Compositum volwassenen (paracetamol, acetylsalicylzuur, coffeïne) is een geneesmiddel. Niet toedienen aan kinderen jonger dan 12 jaar. Niet gebruiken tijdens de zwangerschap noch in geval van maag- of duodenumulcus of in geval van allergie aan salicylaten of aan niet-steroïdale anti-inflammatoire middelen. PERDOLAN® kinderen (paracetamol) is een geneesmiddel voor kinderen. RHINOSINUTAB® is een geneesmiddel. Tabletten met verlengde afgifte. 1 tablet ’s ochtends en ’s avonds. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar, of bij hoge bloeddruk.
Geen langdurig gebruik zonder geneeskundig advies. Lees aandachtig de bijsluiters. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Vergunninghouder: Johnson & Johnson Consumer NV Antwerpseweg 15-17, B-2340 Beerse. Dossiernr: BE/IM/13-0439c

Niet meer tonen